6 Temmuz 2012 Cuma

İlmin Eğitimin Kitabın Değeri ve Ondan Alınan Vergiler Hakkında

Bismillahirrahmanirrahim Vessalat Vesselam Ala Resulina Muhammedin Ve Alihi  Ve Sahbihi Ecmain..

Dinimiz İslam ilime, okumaya, öğrenmeye ve öğretmeye ençok önem veren dindir. Diğer dinler arasında diğer islama karşı çıkıp islam hidayetinden başka bir yerlerede hidayet arayan din mezheb fırka ve ideoloji ve felsefelere nazaran İslam eğitime ve hususen kitaba çok önem vermiştir. Tarih araştırıldığında tarihte ençok kitap yazanların müslüman ilim adamları olduğu görülecektir. Hiçbir dilde Arapçadaki kadar kitap yazılmamıştır. Cahil Kraliçe, Granatayı işgal edip orada milyonlarca insanı öldürdükten sonra sırf gırnata kütüphanesinde 5 milyon kitap yakmıştır. Kendi kitaplarında yazar.

Allah Teala kitab-ı keriminde şöyle buyuruyor :

- قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ -

'' Deki Hiç Bilenlerle Bilmeyenler Bir Olur mu? '' - Zümer Suresi Ayet 8 -

Daha ilimi ve ulemayı medh eden ayet-i kerime pekçoktur. Hatemun Nebiyiin Muhammedul Mustafa Sallahu Aleyhi ve Sellem ise şöyle buyurmaktadır :

من يرد الله به خيراً يفقهه في الدين

Bu Hadisi İmam Buhari Hazreti Muaviye Radiyallahu anh den rivayet etmiştir. Daha hadisi şeriflerde ilme ve ta'lime - öğretmeye - dair kısımlar pek çoktur.

Selefimiz ve Ulemamız ilimin fazileti ve adabına dair pekçok eserler yazmışlardır. Bunlardan biride reisimiz olmasından gurur duyduğumuz İmam Azam Ebu Hanife ve et ta'lim vel muteallim eseridir. Evet ondan bize kalan birkaç eserden biridir.

Bu konudaki güzel kitaplardan biride Faziletli şeyh Muhammed bin Salih El Useymin Rahimehullah'ın ilim talebeleri arasında yaygın olan kitabı ' kitabul ilm ' dir.

Evet dinimiz ayetler hadisler gösteriyorki, ve alimlerin çalışmaları gösteriyorki okumaya öğrenmeye çok ehemmiyet vermiştir. Tarihin ilk yüksek öğrenim kurumunu Selçuklu Veziri Nizamulmülk rahmetullahi aleyh inşaa etmiştir.

Ancak günümüzde baktığımızda İslama hakaret ederek islam cahildir cehalettir laiklik avrupacılık daha ilmi birşeydir diyerek küfre girenlerin ve Allahın dinine söverek kanlarını helal kılan kafirlerin kurdukları düzenlere baktığımız zaman şunları görürüz. Özellikle laikliğin dinsizliğin anayasalarında ' İSLAM ' ALLAH ' MUHAMMED ' ŞERİAT '  yazılarının geçmedği devletlerde ilime ve ta'lime karşı şu suçlar işlenmektedir :

1- eğitim paralıdır herkes eğitimden istifade edemez
2- kitaplardan vergi alınmaktadır.

Mesela Türkiye'de şuan bir üniversitelerde harç alınmaktadır. Kitapları pahalıdır. Öğrencilere otobüs ve ulaşım paralıdır.

Türkiyede henüz şuan her kitaptan yüzde sekiz KDV alınmaktadır.

KDV perakendeciden alınan vergidir. Bunun dışında vergilerde alınmaktadır perakendecide. Toptancıdan, itahalatçıdan, matbaadan, kitap yazandan basandan satandan herkesten vergi alına alına esas maliyeti 1 milyon olan 100 200 sayfalık bir kitap - evet gerçek kağıt fiyatı budur - tüketiciye 15 milyon civarında bir maliyete patlamaktadır.

Osmanlı zamanında, 1850 de basılmış bir Gülistan şerhi gördüm kocaman ve çok kaliteli baskısı olan çok temiz bir kitaptı ve kapağında şu yazıyordu ' gümrükten muaftır '

Evet işte gerici denen hergün küfür yiyen osmanlı bastığı kitaptan ne vergi alıyordu ne de gümrük.

işte bugün islamın devlet şeklini beğenmeyenlere diyoruz ki gelin kitap sektöründen vergiyi tamamen kaldırın. kdv dahil tüm vergiyi ithalatcıdan ihracatçıdan kaldırın eğitimi parasız yapın. İmana gelin bu millet artık size vergi ödemekten bıktı usandı diyoruz.

Evet işte İslamın devleti ikame edildiğinde kitaptan vergi alınmayacak, eğitimde parasız olacak

Ve sallahu ala resulina muhammedin ve ala ali muhammed

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder