1 Temmuz 2012 Pazar

Vakıf ve Derneklere Kurban Parası Bağaşı'nın Hükmü

bismillahirrahmanirrahim

 kurban kesmek maddi durumu elveren müslümanlar için vacib olan bir dini vazifedir. iki yaşından küçük hayvan kesilmez kör topal boynuzu kırık gözü kör veya çıkık hayvan kesilmez ancak memleketimizde bunlara riayet edilmiyor. 1 yasındaki hayvanı bile satan bulunuyor halkında fıkıh kitaplarından haberi olmadığı için tuttuğu hayvanı kesiyor halkımızın ençok sömürüldüğü saha ise, vakıf ve derneklerin milletin kurban parasına göz dikmesidir.

 bu vakıf ve dernekler kısa bir matematik hesabı ile kurban işinde trilyonlar olduğunu gördüler ve müslümanlara dediler ki siz bu kurbanları kendiniz kesmeyin parasını bize verin biz bişeyler yaparız dediler..

ve dini islamdan habersiz olan.. bir müftüye gidip bu konuyu danışmayan cahil kişiler bu vakıf ve derneklere 300 500 elde avuçta ne varsa bu paraları verdiler.

 bu vakıf ve derneklerin hepsi bankalar ile çalışıyor. ve bu paralar toplanıp faizi yeniyor. işçilerin memurların yevmiyesi maaşı bu paralardan ödeniyor. kamyon tır depo kirası araba ücreti mazot giderler her türlü masrafı derneğin veya vakıfın bu saf müslümanların ödediği kurban paralarından gideriliyor

artan 3-5 kuruşta faizden gelen gelir ile belki bir iki hayvan alınıyor veya son kullanma tarihine yakın bir kaç çuval gıda alınarak fakir fukaraya dağıtılıyor bu işin iç yüzü

gelelim meselenin fıkhi boyutuna islamda vekalet kurbanı vardır lakin kestiğin kurbanı görmen şartı ile. kurbanı kurban sahibi görecek ve etinden yiyecek. ve kendisi taksim edecek. memleketimizde insanların yuzde 90 ı açlık sınırının altında yaşıyorken her yer fakir fukara muhtaç dolu iken sanki gariban bulamıyor muş gibi bu kurban paralarını dernek ve vakıflara vermek dinen caiz değildir.

hiçbir müftü bunun caiz olduğuna dair fetva vermemiştir. bu dinimizde çıkartılan bir bidattır din sömürücülerinin bir oyunudur lütfen kendiniz kurbanınızı kendiniz kesiniz. kestiriniz. üçte birini yiyiniz veya hiç yemeyiniz kendiniz fakire veriniz veya verdirtiniz. veya maddi durumunuz çok iyi ise fakirlere nakit para yardımında bulununuz ancak kesin kes dernek ve vakıflara kurban parası vermek caiz değildir.

 bir reklam panosunda koyunun arkasında bir kadın.. kanatlı bir kadın.. yani dişi bir melek resmedilmiş ve koyunu tutuyor ve şu yazıyor reklam panosunda : bu senede kurbanını bilmemne vakfına bağışla.. şimdi meleklerin erkek ve dişiliği yoktur melekleri kız diye nitelendirenler nasranilerdir meleklere kadın diyen kafir olur ayrıca kadın resmini hayvan resmini kağıtlara basmak gene haramdır işte böyle kurumlara para verilirse bu adamlar hiç kurban kesermi?

 islama ve şeriata derinden düşman vakıf ve dernekler var bunlar bile kurbanın peşinde

 allah sonumuzu hayretsin müslüman uyanık ol dinini sömürtme dinini din kitaplarından oku öğren veya bilmiyorsan müftüye sor arapça farsça bilmeyen dini eğitim almamış cahil vekil abi sofu gibi adamlara din sorma bu insanların fetva verme yetkisi yoktur hülasaten kurbanınızı kendiniz kesin veya nakit bağış yapın şahıslara hiçbir şekilde kurban paralarını vakıf ve derneklere bağışlamak caiz değildir vesselam

yukarıdaki yazıyı yazdıktan iki sene sonra şunları tekrar bu siteye yazdım :

dediğimiz çıktı.. ve geçen haftalarda 51 kadar kurban parası toplayan vakıf ve derneğin yöneticileri yolsuzluk iddiası ile tutuklandılar.

başta cansuyu deniz feneri v.s gibi çok tanınmış derneklerin kurban felan kesmedikleri parayı cebe attıkları anlaşıldı.

 allah size kurban kesmeyi emretti. kurbanınızı kesin elinizde bıçağınız ile. yada bunu görün sakın vakfa dernege para vermeyin kurban felan kesmiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder