6 Temmuz 2012 Cuma

Nakşibendiliğe Reddiye

Gunumuz Türkiye,sinde kendilerine Naksibendi diyen bir takim insanlar turedi.? bunlarin sayilari baya cogaldi ve ayri bir cemaat halini aldilar

Kendilerine has bir din anlayişi çalismamalari yememeleri icmemeleri meczup oluslari muntesiblerinin cogunun aklini yitirmesi birbirlerine kurban deyisleri ve garip ibadet ve hareketleri ile güze battiyorlar..!

Naksibendiler tabakat kitaplarinda ismi gecmeyen bahaeddin naksibend diye bir adama kendilerini nisbet ederler.  imam rabbaniye kendilerini nisbet ederler.  Bahaeddin hakkinda cok fazla bilgiye sahib degiliz.
Ancak imam rabbaniyi yakinen taniyoruzki bu Naksibendiler ile imam Rabbani arasinda alaka yok.  Bunlar imam rabbaniden cok farkli bir itikad ve amel içindeler..!

İmam rabbaniye sahib cikmalari tarikatlarini hazreti ebu Bekir radiyallahu anh selmani farisi ve 12 imam zinciri ile şeyhlerine kadar uzatmalari tamamen bu silsilei sadat denilen insanlari kendilerine mensub gostererek halk ve ulema arasinda tarihlerinin eski oldugunu ve koklu bir gelenek bir sahabe meslegini devam ettirmek istedikleri yalanina dayanmaktadir...

Aslinda bu onlarin yolunda oldugunu soylemek tamamen ise saptirmaktir çunku Naksibendiler sahabe ve tabbinin yolun uzere  olan bir cemaat degildir..

Onlar kuran ve sunnete aykiri isler yapan bidatci insanlardir. Onlarin küfürü  hiristiyanlarin küfürü kadar aşikardir.  Bu Naksibendilerin arkasinda namaz kilmak ve kestiklerini yemek hicbir muslumana helal degildir..!

Evet bu dibaceden sonra ariz ve amik olarak naksibendi denen bu zumrenin ve onlarin zilletinde bu bidatlari irtikab eden butun ehli tasavvuf ve tarikin isledigi küfür bidat ve asilsiz amelleri aciklayacagim.
Bunu yapmaktan maksadim eger yazimi okuyanlar arasinda bu amelleri yapanlar varsa.
Bu amellerinden vaz gecsinler. kuran ve sunnete 4 hak mezhebin yoluna dönsunler.  Allaha Şirk kosmayi biraksinlar saf islamiyeti yasasinlar islam mukemmel bir dindir ona ekleme yapmaya kim cüret edebilir???

Evet birinci olarak onlarin bidatlarindan bazilarini aciklayacagiz. Bunlar daha cok menzil ve konyevi ekolune ait şeylerdir ancak benzerleri her naksi kolunda yapilir en siddetli naksi kafir en siddetsizi ise bidatcidir..!

1- Rabita : onlarin rabita dedikleri sey gozlerini kapatmalari Şeyhlerini düsunmeleri şeyhlerinin 2 kaşinin arasindan bir nurun çikip kendi kalplerine aktigini hayal etmeleri zamanla boylece şeyhlerine benzeyeceklerine şeyhlerinin zatinda kayib olacaklarina inanmalari ve bunu yaparkende ey şeyhim bana yardim et iste param yok bana para gonder bana iş ver şu şu sorunlarim var . Bunlarin cozümunde bana yardimet Allaha dua et gibi sozler soylemelerinden ibarettir...!

Şimdi biraz mantikli olmak lazim cenabi Allah bizlere kurani kerimde resule uyun diyor resulullah sallahu aleyhi ve sellemin yaptigi ameller ortada duasi namazi hacci cihadi hersey kitaplarda yazili peygamber ne zaman bu rabita gibi bisey yapti? Bu hangi hadis kitabinda geciyor? Bu tarikatin hazreti ebu bekir radiyallahu anh den alindigi iddia ediliyor. hicbir siyer kitabinda muteber bir senedle ebu bekirin boyle birsey yaptigi yazmamaktadir.

Mevzu bir hadiste dahi bu rabita olayi gecmemektedir. sahabe tabiin tebei tabiin zamanlarinda bunlar yapilmiyordu bunlar yeni cikan seylerdendir

Bu Naksibendilerden birisi istanbulda iken adiyamandaki seyhine sesleniyor..  Şeyhim bana himmet et diyor. ve medet ya şeyh seyhinin bunu duyduguna inaniyor. bu seyhin bu nidayi duymasina imkan yok. bu seyhin 1 milyon muridi oldugu soyleniyor. 1 milyon murid her gun aksam namazindan sonra bu şirk ile ona sesleniyor..!

Bu adam bu kadar insanin sesini duyup icabet edebiliyorsa ozaman bu zat insan degil çünku bunu bir insan yapamaz kudreti yetmez. 1 milyon insanin duasini dua cagirmak demektir cagrisini duyup hepsine icabet edebilecek tek zat allah tealadir...

Allah ancak pekcok insanin duasini ve nidasini isitir. ayrica bu insanlar sirf yaşayan şeyhlere degil olülerede seslniyor peygamber veli aziz kim akillarina gelirse himmet ya felan diyerek hemen dertlerini açiyorlar ve bizim allaha yuzumuz yok diyerek o kisiye dua ediyorlar.

İşte bu onlarin duasi onlari kafir yapiyor tipki hıristiyanlarin küfru gibi küfur hemde. Hıristiyanlari temelde kafir eden sey onlarin hazreti  İsaya hazreti Meryeme ve azizlere dua etmeleridir.         onlar başlari dara düşunce bir putun karşisina gecerek azizlere yalvarirlar. o bolgece hangi aziz meshursa tipki muslumanin rabbine yalvardigi gibi onlarda azizlere dua ederler..

Çocugu hasta ise ey aziz sen pol cocuguma sifa ver onu koru derler iste bu Naksibendilerin yaptigida bunun aynisi degilmi?        O  halde sen hıristiyana gavur dersinde Naksibendiye nasil demezsin? Vallahi Allahdan baskasina dua eden bu adamlar musluman degiller...?

Muslumana farz olan sadece allaha dua etmesidir dert ve sıkintilara ancak Allah teala derman gonderir Allah dan gayri dualari isitecek yok peygamberimiz Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem bile kabrinde oldugu halde ona buradan yalvarsan seni duyacak degildir.  O halde sadece Allaha dua edelim.

Resulullah sallahu aleyhi ve sellem soyle buyuruyor “Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selâmını (anında) bana ulaştırırlar.” (Nesei, Sehv, 46)

Demekki o insanlarin en efdali oldugu halde kendisi salat selamlari duyacak degil ki ona melek getiriyor selamlari. baska rivayette ise o melek bana selami getirir Allahda o sirada ruhumu bana iade eder ve bende selama karsilik veririm diyor..

Peygamberimiz hicbir peygambere veya evliyaya dua etmedi bunu emretmedide o halde Allahdan baskasina dua etmeyelim.

2-Vird: vird dedikleri sey baslarina bir ortu alarak kafalarini orterek kibleye dogru gecmeleri ellerine bir tesbih alip ellerini kalp hizalarina goturmeleri ayaklarini yana acmalari ve dillerini damaklarina yapistirarak Allah Allah demeleridir. Bu naksi tarikatina girince enaz mertebesi 5000 kere denir ilerde bu 10 000 100 000 defa demeye kadar varir ki bu hergün yapilir..!

Bunu yapmayan sofi gürevini yabmayinca şeyhe şüzünü tutmadidiye rencide ederler şeyhi yurulacakmiş ve yerine çekecekmiş dersinidiye  murted gibi gorulur hatta sofiler arasinda ya sen vird yapiyormusun neden yapmiyorsun yapmazsan olmaz gibi muhabbetler çokca yapilir..

İmam nevevi el ezkarda soyle demektedir yapilan butun zikirler dil ile soylenir ve kulak ile duyulmalidir. Dil ile soylenmyene ve kulak ile duyulmayan zikirler sahih degildir.

Peygamber sallahu aleyhi ve selleme bir sahabe geldi ve ya resulullah bana islamın emirleri agır geldi bana 1 sey soylede daima onu yapayım dedi efendimiz ona soyle buyurdular dilin daima allahın zikri ile ıslak kalsın - tirmizi ve hakim -

demekki sunnet olan zikir zikiri dil ile soylemek ve kulak ile duymak

gene bu insanlarin kafalarina ortu ortmeleri ve gunde 5000 kere allah demelerininide kitab ve sunnette delili yoktur. cunku peygamber boyle bir amel yapmadi sahabede yapmadi. aksine peygamber sunlari yapardi

her gun 100 defa estağfirullah derdi - muslim -

sabahlayinca 100 kere la ilahe il allahu vahdehu la serike leh lehul mulk ve lehul hamd ve huve ala kulli sey'in kadir derdi - buhari muslim -

gunde 100 kere gene subhanallahi ve bihamdihi derdi - buhari muslim -

daha pekcok zikir yapardi bunlari imam nevevinin el ezkarinda ibni sunninin amelul yevm vel leylesinde ve imam nesai nin amelul yevm vel leyle kitabinda bulabilirsiniz said el kahtaninin hisnul muslim kitabida bunlarin bir ozetidir

gordugunuz gibi bir kac zikiri kaynakli verdik ve hepsi sahih hadistir bu zikirler dururken imam nevevinin el ezkarda rivyaet ettigi 1500 kadar sahih zikir ve dua dururken neden bu insanlar kendi kafakarindan dua uyduruyorlar???

o halde bu bir bidattir peygamber sallahbu aleyhi ve sellem soyle buyuruyor kim bizim bu dinimizde emrimiz olmadan birsey yaparsa o red edilmistir - muslim -

ve gene soyle buyuruyor allah bidat sahibinin namazini orucunu haccini vesair hicbir ibadetini kabul etmez - ibni mace -

demekki bidat sahibinin namazi orucu bile makbul degil!!!

ey musluman yaptigin amellere dikkat et kitap ve sunnetten delilleri varmi mezheb kitaplarinda geciyormu gecmiyormu bunlara iyi bak gordugun gibi vird ve rabitanin hicbir delili yok. peygamber bunlari yapmadi sen nasil yaparsin ondan rivayet edilen 100 000 hadis yetmedimi sana da alinin velinin icad ettigi bidatlarla amel ediyorsun??

3-hatme hatme de sofiler bir halka olustururlar ve once islami gorunmek icin 3 gulhu bir elham okurlar sonra ellerine tas alirlar ve sonra garip bir sekilde serzakirin ezberledigi yaklasik 15 tane seyhin ismini ihtiva eden sadatlarin isimleri okunur

sadat yani onlarin seyhleri her seyhinde 2 sayfa uzunlugunde unvani vardir el alimul amilul zahidul kerimul gibi namlari soylemekle bitmez. bu zatlarin isimleri anilir ve bu ruhlar oraya çagirilir onlarin o radaki bosluga nuzul ettiklerine inanilir.Yani  olmus salih kisilerin oraya geldigine inaniyorlar..

iste buda dalaletlerinden biridir peygamber sallahu aleyhi ve sellem vefat ettikten sonra hangi sahabe onu bu metodla cagirdi? okadar dert ve tasalari vardi sahabelerin neden birisi onu cagiripta kendileriyle konusmasini istemedi? imam azam efendimiz ne zaman boyle bir halka kurduda oraya sahabeleri velileri cagirdi? boyle bir sacmalik varmi islam dininde? tabiki yok

o zikir halkasina bir takim canlilarin indigi ancak o inenlerin cin ve seytanlar oldugu ehli vukuf tarafindan musahade edilmistir. bu tasavvufun ilgincliklerinden biride buna bulasan insanlarin cogunun kafayi yemesidir cunku bunlar hatme vird rabita gibi islerde hep seytan ve cinlerle karsilasiyorlar seytanlar bunlarin seyhi kiligina giriyor ve bunlari nurdan zulmete sokuyor

İşte onlarin dalaletiernden bizim bildiklerimiz bir kismi gordugunuz gibi bunlar islamda olmayan seyler. Herkesi sahih islama davet ediyoruz. dau edecekseniz sahih dua kitaplari var. ibadet edecekseniz ilmihaller fikih kitaplari var. Bunlar size yeter islamda olmayan seyleri islama sokanlarla gorusmeyiniz en onemlisi Allaht,an baskasina dua etmeyiniz çünku ne o oluler nede yasayan seyhiniz sizin hicbir hacetinizi gideremez

ve sozlerimizin sonnu allah tealaya hamd etmektir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder